Стопкадър Нова нюзВоенният министър изрази мнение по много важна за България

...
Стопкадър Нова нюзВоенният министър изрази мнение по много важна за България
Коментари Харесай

Военният министър се надява да няма още едно удължаване на учебната блокада на Черно море

Стопкадър Нова нюз

Военният министър изрази мнение по доста значима за България тематика.  

Руското наличие в Черно море блокира естественото придвижване на корабите със зърно. Иначе военният министър Тодор Тагарев не вижда директна опасност за страната ни. Спокойно обсъждаме обстановката, увери Тагарев в коментар пред медиите, след взе участие в церемонията по връчване на дипломи на приключили военната академия в София.

" Ако останем единствено с второто удължение на предизвестието - няма проблем. В момента не мога да предвиждам по какъв начин ще се развият нещата. "

Нашите съдружници били наясно със усложненията, които тази обстановка основава в Черно море. Има подготвеност да ни оказват помощ, разясни той, като помощта ще е с разследващи полети. Към момента не е обсъждано да се увеличи бойната подготвеност на армията ни.

Военният министър Тодор Тагарев е удовлетворен, че с бюджета се усилват средствата на военните. Некомлектът е 20%, като по думите му при това състояние е мъчно да се приказва въобще за увеличение на числеността на армията. Според него растежът във възнагражденията може да направи военната специалност по-привлекателна, само че надали ще реши казуса.

Работи се по инфраструктурата за многофункционалната бойна група. Нужна е летищна инфраструктура, транспортна, вероятно и енергийна, както и да има къде да се настани част от състава й. Очаква тази инфраструктура да бъде построена в региона на Ямбол, написа

Пред випускниците военният министър съобщи, че би трябвало да бъдат регистрирани уроците от войната, която се води покрай нашите граници. " Руската федерация е избрана като най-значителна и директна опасност за сигурността на Алианса, мира и стабилността в евроатлантическия район, а тероризмът, във всички негови форми и проявления, е най-пряката асиметрична опасност ", разяснява Тагарев.

" Ключово значение за сигурността и стабилността има подкрепата за Украйна. Тази поддръжка е честен императив. Всички разбираме, че Украйна е жертва на непредизвикана експанзия ", добави министърът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР